07-12-2014; weer een tijdje niks gehoord van mij. Ik ben eigenlijk nog steeds niet uit mijn dip. Een paar weken geleden weer een geelbonte duivin kwijt geraakt. Geen idee hoe en waardoor. Ik gaf haar aan een doffer mee en ik heb ze nog één keer hoog over zien komen en daarna niet meer gezien. Van de week had ik een koppeltje uit en de doffer vloog zo in de vlerken  van een valk die toevallig langs kwam zeilen. Die hoefde maar een paar meter te duikelen en hij had hem te pakken. Ik zag het zo voor mijn neus gebeuren. Hadsjikidee, weer één minder, het was een indigobonte doffer. Gelukkig was het dit keer de duivin niet want....dat was de enige gele duivin die ik dit jaar heb geteeld én overgehouden. Er rust echt geen zegen op die geelbonte. Ik laat de duiven de komende weken dus niet meer uit. Ik wil geen automatiek zijn.

Ik heb onlangs mijn voedsterduiven allemaal weg gedaan. Ik heb het hele hok ontsmet en na een paar weken kon ik via via tien koppels posten krijgen. Die zitten nu in de voliere te wennen. Ze fladderden als een jekko in dat hok als ik ook maar een arm bewoog maar gelukkig gebinnen ze nu wat rustiger te worden. Ik hoop dat ze snel koppelen en een broedhok gaan bezetten. Ik laat het de vrije loop dus zal wel zien wat er gebeurt. Ik hoop in ieder gavel dat de fokresultaten nu beter worden. Ik ben benieuwd. Het SIS weekend was wel een succes vond ik. Ik ben alleen op zondag geweest. Mijn dieren waren goed gekeurd, een paar minder  en een paar beter. Dat was ook mijn verwachting. Omdat ik bonte dieren probeer te fokken heb ik ook te maken met vooral het probleem van de bonte ogen. Ik heb daarom  een paar canaria's die foute ogen hebben en die ik dus niet kan showen. Ik hoop dat in de loop van de komende jaren weer eruit te kunnen fokken door bont terug te zetten op effen. We zullen zien hoe dat gaat lopen. Hoe dan ook, ik hou de canaria's ook gewoon omdat ik het heerlijke duiven vindt. Sommige dieren kan ik niet showen maar doen het heerlijk en ik geniet er dan ook erg van hoor. Alleen als ik moet selecteren heb je kans dat de verkeerde ogen er eerder uit gaan. Hangt ook een beetje van het lijntje af. Ik zal gauw weer nieuwe foto's maken en op de site zetten. Een paar jongen van dit jaar zijn best mooi geworden.

14-09-2014; De afgelopen weken een paar nieuwe canaria'suitgewend. Een jonge krasroek uit Nieuwe Tonge. Dat doffertje wou met geen enkele duivin aanparen dus ik besloot hem met mijn 4 jongste piepers te laten scharrelen. Ik hoopte dat hij wat stram was want ik begreep dat hij niet veel uit was geweest bij zijn eerste huis. Dat leek in t begin ook echt zo. Hij scharrelde wat in het gras van de tuin en het duurde even voordat hij de dak van de voliere vond en even later het luchtruim in. Nou, er was niks strams aan! Hij vloog als de beste. Ik gaf hem gauw een duivin mee. Hij bleef eerst lekker in de buurt en viel zo nu en dan op een nok neer om uit te rusten. Soms op zichtafstand, soms uit zicht. Maar hij keek niet op of om naar een duivin. Op zeker moment was er een roofvogel in de buurt. De duiven die ik uit had stoven als door een raket getroffen uit elkaar alle kanten op. Jullie herkennen dat vast wel. Ook mijn 4 jongste canaria's die net op het dak van de voliere zaten. Alles was even uit beeld, t gekke was dat ik ook geen roofvogel heb gezien, maar het gedrag van de duiven liet niets aan de verbeelding over. Op zeker moment zag ik mijn geelbonte jong als eerste op grote hoogte als een streep over komen. Hij ging wel "de verkeerde kant"op. Voor mijn huis staan bomen in een parkje en als ze daaroverheen gaan hebben ze soms moeite om de weg terug te vinden, zo lijkt het. "Gelukig dacht ik", die is niet gepakt. Even late verschenen de andere jongen en ze vlogen direct de voliere in en gingen op hun zitschap zitten om tot rust te komen. De geelbonte bleef echter weg. En die krasroek??? die was ook nergens meer te zien. En dat duurde een paar uur...... Shit, natuurlijk weer een geelbonte!!!Het geelbonte jong is daarna nog één keer als een raket overgekomen de andere kan op en dat maakte me weer blij. Hij was er nog. Maar....hij kwam niet meer terug op het hok. Geen idee waar het beest gebleven is maar ik heb em daarna niet meer gezien. Die krasroek kwam nog een enkele keer in de buurt terug maar trok steeds meer de buuurt uit. Ook hem zag ik niet meer terug. De volgende dag hoopte ik de beide beesten nog terug te zien maar dat bleek ijdele hoop te zijn. Ik had de hoop al opgegeven. De derde dag hierna, ik was toevallig thuis, viel op zeker moment opeens die krasroek uit de lucht op de voliere. Wat een verrasing, ongelofelijk. De geelbonte heb ik helaas nooit meer gezien. De krasroek heb ik inmiddels vliegen, hij gaat stad en land af.

Ik heb inmiddels ook 2 geelbonte duivinnnen uitgewend, ze doen het lekker. En de roodbonte doffer die ik zelf had geteeld in 2011 en 3 jaar in Voorburg heeft gevlogen is er ook uitgeweest. Na behoorlijk wat moeite kreeg ik hem weer binnen. Dit jaar had ik een kras pieper weggedaan. Via, via was deze jonge canaria weer bij me terug gekomen. Ik dacht dat het een duivin was maar het bleek doffer. Ik heb hem inmiddels uitgewend en hij voelt zich lekker thuis. Het is een mooie canaria met een prachtkop. En hij doet het ook nog eens goed.

Ik heb in de tussentijd ook een paar jonge dieren van Ben de Zeeuw uit Rotterdam overgenomen. Ben zat er een beetje mee in zijn maag ivm ruimtegebrek en ik heb er dus in één keer 8 van hem meegenomen. Ik heb er inmiddels alweer een paar doorverkocht en er staan er nog een paar op MP. Ik houd er één zelf en een duivin gaat binnekort naar de Philipijnen. Hoe dat zit vertel ik een volgende keer wel weer eens.

16-08-2014; afgelopen donderdag een duivenrondje in het Westen van het land gedaan. Na mijn werk in Den Haag begon dat rondje om 16 uur. Ik had een paar mensen waarmee ik afspraken had gemaakt om duiven te halen en te brengen. Dat was een leuk en gezellig rondje langs Den Haag(2x), Voorburg, Berkel en Roodenrijs, Maasland en Nieuwe Tonge. Met een koffer vol met canaria's weer naar Putten. Een paar van die dieren heb ik ook alweer met andere liefhebbers geruild. Ik heb dieren terug gekocht die ik soms al langer geleden aan iemand had verkocht. Bijvoorbeeld een rode canaria die een paar jaar in Voorburg heeft gevlogen. Die had ik zelf geteeld en nu wilde ik hem wel weer terug voor de vererving. Hij komt uit geelkras en het is een hele mooie canaria. Ik heb hem hier als pieper vliegend gehad. We zullen zien of hij de buurt hier nog herkend :) Bij alle liefhebbers blijf je natuurlijk ook even voor een praatje. Dat leidde ertoe dat ik pas om 23 uur thuis was.  Wel een paar hele mooie canaria's gezien bij deze en gene. Het is ook leuk om ieders "sport" te zien. bij sommige liefhebbers is het gewoon de tilduivensport waarbij ze canaria's gebruiken. Bij anderen zijn geen liefhebbers in de buurt dus dan is het gewoon een kwestie van mooie duiven houden en lekker laten vliegen. En als dat niet kan, dan alleen in de voliere. Leuk om al die verschillen te zien. En iedereen heeft er op zijn manier plezier aan. Ik kreeg ook weer een verzoek van iemand uit Duitsland die 2 koppels canaria's wil om mee te beginnen. We zullen deze man ook weer aan een paar behoorlijke dieren proberen te helpen. En zo krijgen we er ook zelf weer een beetje lol in.

10-08-2014; Hallo beste duivendrienden. Na lange tijd weer eens de website bijgewerkt. Van deze en gene kreeg ik commentaar dat ze de updates misten. Dat klopt. De aandacht voor de duiven was de laatste tijd wat minder en ik zat ook een beetje in een dippie wat de kweek betreft. Dat ging dus helemaal niet naar mijn zin. Ik ben daarom achter geraakt met het nemen van foto's en het schijven van mijn belevenissen met de duiven. Er viel niet veel te vertellen in mijn ogen. Dat was natuurlijk niet zo want ik heb van alles te vertellen. Waar zullen we beginnen.....Ik heb de afgelopen weken veel dieren verkocht aan allerlei liefhebbers. Ik had besloten te gaan minderen en zo nu en dan belt er iemand die graag dieren van me wil kopen. Ze komen allemaal via deze website bij mij terecht. Ook liefhebbers uit het buitenland, Duitsland en België bijvoorbeeld. Ik heb ook een aantal jongen verkocht. Ik wilde niet net als vorig jaar op een zeker ogenblijk met een voliere vol met jonge dieren zitten. Dat is nu gelukt. Ik heb ook minder jongen geteeld. Dat hebben jullie ook kunnen zien.... De teller staat nu op 21 jongen. Ik wil in de2e helft van dit jaar nog een paar jongen fokken. Ik wacht even tot de rui wat over is. Ik heb trouwens het aantal voedsterkoppels drastisch verminderd. Ik heb nu nog maar 3 koppels over gehouden. De andere koppels was ik niet tevreden over om verschillende redenen. Ik ergerde me daar al langer aan en ik heb nu vlak voor de vakantie de knoop doorgehakt. Dat kwam goed uit want de vakantie-oppas hoefde daarom veel minder werk te doen... De jongen van dit jaar; ik heb een paar redelijk goede bonte canaria's gefokt. Ze zien er op zich goed uit. Alleen de ogen zijn vaak minder goed. Dat komt door het bonte wat erin is geteeld. Dat moeten we er dus weer uit zien te krijgen. Daar ga ik de komende jaren hard aan werken. Een uitdaging. Dat is de reden waarom er goede effen kleuren nodig blijven. Wat ook bijzonder is dit jaar ; ik heb haast alleen maar duivinnen geteeld. Afgelopen jaren was het hoofdzakelijk doffers. Nu dus bijna allemaal duivinnen. Ze beginnen overigens al heerlijk handzaam te worden. Lekker mak en makkelijk te benaderen. Dat is echt een voordeel van de canaria. Niet van die schichtige fladderaars die bij het minste of geringste om je kop vliegen in de voliere. Ik heb dus ook een aantal oudere dieren verkocht aan liefhebbers die aan het starten zijn met canaria's. Dat vind ik wel leuk en ik verkocht soms ook dieren die ik eigenlijk in eerste instantie niet van plan was te verkopen. Maar als dan zo iemand in je achtertuin staat te genieten van je duiven en zelf ook graag verder wil komen, dan is het ook wel leuk om zo iemand dan een mooie canaria te verkopen. Wat daarna nog leuker is, is als diegene later laat weten hoe het met die canaria's of de kweek ermee gegaan is. Dat is leuk om te horen. Ik heb op dezewijze al heel wat vaste contacten opgebouwd. Jullie zullen ook zien dat ik 2 gele canaria's heb geteeld. Een mooie bonte en de laatste is een effen geelkras. Dat valt dus toch niet tegen. Ik ben benieuwd hoe die uit gaan groeien. Ik hoop er dit jaar toch nog een paar meer te telen.... Ik heb er basismateriaal genoeg voor in huis. Nou, voor nu laat ik het hier maar even bij. Groeten.

04-06-2014; de afgelopen weken weer drie jongen apart gezet. Ik heb er inmiddels 2 van weg gedaan aan een opnieuw beginnende liefhebber. Een roodbont en een kras. Ik ben vergeten ze op de foto te zetten. Ik heb zelf nog een krasbont jong gehouden. Die zal ik nog op de foto zetten binnekort. Er zijn ook weer nieuwe jongen geboren. Er is één helemaal kaal bij. Misschien wel een gele...??Over een weekje weten we meer. De rest van de oudere jongen ontwikkelen zich goed. De oudsten zijn al jong volwassen. Ik heb 2 doffers ervan al een eigen hok gegeven. Dat is in het begin wel wennen voor ze. Maar dat is gauw voorbij. Andere jongen beginnen net vel te krijgen en tonen zich al meer in de lucht. Er zitten dit keer meer duivinnen bij dan doffers. Dat was andere jaren juist andersom. Benieuwd hoe ze zich verder ontwikkelen.

20-04-2014; Dit weekend 5 nieuwe piepers apart gezet. Ze zijn28 tot 31 dagen oud en ze eten zelf. Tenminste, dat heb ik gezien toen ze nog in de schaal lagen. Het is wel prettig om een paar jongen tegelijk apart te zetten. Ze kruipen lekker bij elkaar en ze leren van elkaar hoe het moet met eten en drinken. De oudere nemen de jongere mee. De eerste dagen hou ik altijd wel ff goed in de gaten of ze eten. Ik voel regelmatig aan hun krop of er voer in zit. Na 2 dagen weet je dan wel of het goed gaat. Ik hou altijd ongeveer 4 weken aan voor het spenen. Als ik niet helemaal zeker ben, hou ik een pieper met zijn snavel onder water om hem te leren waar het water staat. Maar dat is meestal niet nodig. Ik heb nog een paar foto's van ze gemaakt. Het zijn drie zwartbonte, een nak en een blauwpuit. De zwartbontjes hebben een mooi wit plaatje. De één wat meer wit dan de ander. Ik ben al een paar jaar bezig om een paar mooie zwartbonte te fokken maar dat lukt maar heel zelden. Het lijkt erop dat het nu een keer redelijk gelukt is. Nu nog afwachten of het ook behoorlijke canaria's worden?? We wachten met spanning af.....

  

06-04-2014; Dit weekend de nieuwe jongen op de foto gezet. En 4 piepers van een maand oud gespeend. Ook daarvan nieuwe foto's gemaakt. Ze zien er alle 4 goed uit. Ze moeten wel wennen, vanuit de nestschaal naar de grote voliere. Ze liggen lekker tegen elkaar aan op de vloer van de ren. Deze week ook weer een keer wat duiven uit gehad. Ik hoop dat de havikken en slechtvalken vertrokken zijn naar andere oorden en mijn duiffies met rust laten. We zullen het zien. Ik heb ook weer 4 koppels eieren geplaatst en nog 4 te gaan. Er moeten weer wat posten op eieren komen dezer dagen. Ik heb nu een mooi rekje om de eieren in op te slaan zolang ze nog niet geplaatst kunnen worden. Een papieren paaseierrekje van Tony Chocolonie. Precies een mooi maatje voor duiveneieren. Super uitvinding. Ik deed ze eerst in een gewoon eierrek met witzand erin. Daar bleven ze redelijk goed in staan maar toch niet zo stabiel. Ik zet ze zo rechtop mogelijk zodat de eierstreng niet door gaat hangen. Dan hoef je ze niet dagelijks om te draaien. Nu met die nieuwe rekjes staan ze helemaal stabiel. Top.

23-03-2014; Foto's van de eerste 4 jongen van 2014 op de website gezet. Ze groeien heel goed. Ze zijn nu ongeveer 17 dagen oud. Er zijn inmiddels ook alweer 3 nieuwe jongen geboren en deze week komen er nog 2 eieren uit als het goed is. We komen langzaam op gang dus. Ik heb ook nog een foto van een nieuwe duivin en een jonge doffer op de website gezet. De doffer wilde zich nooit goed laten fotograferen.Het is een onrustig baasje die net niet effe lekker stil wil staan op een goed moment. De foto die ik nu heb, is redelijk en daarom plaats ik em.  De duivin heb ik nog niet zo lang en was nog niet op de foto geweest.

17-03-2014; op 6 maart 2014 zijn de eerste 4 jongen geboren. Ik had eieren van 6 koppels canaria's  waarvan 1 koppel maar één ei had gelegd. Elf eieren totaal dus.  Binnen een week werd door ruzie van 2 voedsterkoppels (in het verkeerde hok gevlogen) één paar eieren kapot gemaakt. Van de 9 overgebleven eieren waren er 4 niet bevrucht. Een ei is niet uitgekomen en er resteerden dus maar 4 jongen. Niet bijster veel maar we zijn er blij mee. Het gaat goed met ze. Worden goed gevoerd en ik heb ze afgelopen weekend geringd. Er liggen er weer her en der nieuwe eieren en ik merk nu al dat het percentage bevruchtingen omhoog gaat. Dat is dus een goed teken. Ik heb er tot nu toe een heel goed gevoel over. Ik ben ook weer volop aan het koppelen voor de volgende rondes. Dat vraagt weer goede keuzes want ik kan veel meer koppels maken dan dat ik voedsterduiven heb. Luxeprobleem. Ik zal gauw foto's op de site zetten van de jongen. Er zijn twee bonte bij en twee roden, denk ik. De kleur is nog niet helemaal goed te zien.

24-02-2014; Een paar pechweken achter de rug. Ik heb in de afgelopen 6 weken drie duiven verspeeld aan de roofvogel. Althans, dat denk ik. Van twee weet ik dat zeker. Zaterdag had ik een doffertje buiten zitten die ik op een zeker moment binnen wilde halen. Ik gaf hem even een duif en ze sloegen beide af en verdwenen achter de huizenrij. Ik liep een paar meter door mijn tuintje en zag 10 seconden later de doffer als een schichtige postduif door de lucht hoogte nemen. Ik schrok me rot want dan weet ik wel genoeg. De duivin nooit meer gezien. De doffer heeft als een raket in de buurt rondgeschoten en kwam een paar minuten later als een kanonskogel naar beneden en vluchtte de voliere in en in zijn hok. Slechtvalken hebben als taktiek dat ze laag over de bebouwing scheren om zo op snelheid vogels te verrassen en uit de lucht te plukken. Ik heb dit keer geen slechtvalk gezien maar weet zeker dat mijn mooie blauwbonte duivin slachtoffer is geworden van zo'n kreng. Deze duivin heb ik zelf geteeld en had haar al meer dan drie jaar. Een paar weken daarvoor was mijn bruintijgerduivin (ook zelf geteeld in 2010) aan de beurt. Open getrokken met een nieuw doffertje om uit te wennen (een oud jong dat ik als pieper heb weggedaan en terug had gekregen) . Ik heb het stel 1 keer over zien komen en daarna nooit meer gezien. Geen idee waar ze gebleven zijn. Een paar weken daarvoor was een hennebonte duivin aan de beurt. Opeens een hoop gekraai van de kraaien in de lucht en paniek onder de vogels in de buurt. Mijn duivin nooit meer gezien. Het is om schijtziek van te worden. Ik houd ze voorlopig binnen, totdat de slechtvalken weer weggetrokken zijn naar Noordelijker streken. Daar komen ze namelijk in de winter vandaan omdat hier makkelijker voedsel te krijgen is. Drie prachtige bonte duivinnen achter elkaar foetsie. Dat schiet lekker op aan het begin van het broedseizoen! Ik ben wel met de eerste ronde begonnen en heb 6 bevruchte eieren liggen. We zullen eens afwachten wat dat allemaal gaat brengen. Twee koppels canaria's bleven zonder eieren, dus die zitten nog even in de wachtstand. Ik heb dus alweer een paar nieuwe koppels gemaakt. Ik heb momenteel 8 koppels voedsterduiven.  

27-01-2014; De championshow in Nieuwegein weer achter de rug. Er zaten 31 canaria's van 4 liefhebbers. Dat is verdubbeling van vorig jaar. Als dat nou doorgezet wordt naar 2015....dat zou mooi zijn. Drie dieren van mij kregen 96 punten (puitblauwe doffer, bruintijger duivin en vale duivin) en de jonge vale duivin van 2013 zelfs een erecertificaat (foto op de homepage) . Dan een blauwpuit doffer met 95 punten en drie met 94 punten (2 blauwpuiten en een nak) en één met 92 punten (indigobont). Best een goede score. Ik was er wel tevreden mee. Vooral het erecertificaat was een verrassing. Er zaten een paar mooie dieren op de show zoals een mooie roek en een mooie kraai en een roodvaal. Ook nog even kunnen babbelen met de liefhebbers die er waren toen ik er ook was. Gezellig. De SIS was ook weer mooi aanwezig met een flinke stand en twee rennetjes waaruit duiven vlogen. Super dat er telkens vrijwilligers zijn om de stand op te bouwen, te bemannen en ook weer af te breken. Goed reclame voor de vereniging. Ik heb de duiven vanaf gisteravond aan een parastopkuur. Dat had ik zo gepland ivm het bezoek aan de show. Het gebeurt natuurlijk wel eens dat er één wat onder de leden heeft gekregen en zo probeer ik te voorkomen dat er nadelige gevolgen komen. Als ik gekuurd heb zet ik ze nog een paar dagen aan de vitaminen en wat andere zaken en dan ga ik koppelen. Ik begon andere jaren veel eerder maar ik heb besloten dat nu niet te doen. De eerste rondjes liepen meestal toch niet echt lekker. Ik hoop dat dat nu beter gaat. Geduld hebben dit keer. En ik moet zeggen dat me dat steeds beter af gaat. Ik heb op papier al koppels gemaakt. De postduiven heb ik ook al een paar weken gescheiden dus ik kan dadelijk tegelijk beginnen met de voedsters en de canaria's. De canariakoppels laat ik per koppel soms al even in de vliegvoliere om alvast aan elkaar te wennen. Bij sommige is dat nog best lastig....!!Ik heb er een paar doffers bij die bij het eerste de beste tegenkoertje de strijdbijl direct oppakken. Een beetje ruimte in de voliere helpt dan wel om even aan elkaar te wennen. En, oh ja. Het aantal bezoekers van deze site is inmiddels ruim boven de 25.000 gekomen. Dat is toch leuk! De site bestaat vanaf juni 2010 en ik beheer hem vanaf het teeljaar 2011.  Veel plezier allemaal dit jaar en bedankt voor het bezoek!!

12-01-2014; Allereerst de beste wensen voor iedereen. Ik ben wel wat laat maar dat mag nog wel toch? Heerlijk he dat de oren nog niet van je kop vriezen. Lekker makkelijk met de duiven. Geen last van bevroren water en dat soort ongein. Wat mij betreft mag het zo blijven. Ik heb 8 canaria's ingeschreven voor de championshow in Nieuwegein. Ik heb de duiven momenteel aan een geelkuur. Dat doe ik elk jaar aan het begin van het broedseizoen. Daarna geef ik ze vitaminen en ik heb van Joop van Rij uit Abbekerk wat "geheime" tips gekregen voor de voeding en conditie van de beestjes. Daar ga ik vast mijn voordeel mee doen. Ik heb ook al selecties gemaakt van koppels die ik wil gaan maken voor de kweek. En de boekhouding op orde gebracht. Ik houd sinds een paar jaar bij welke ouders mijn dieren hebben. Ik krijg zodoende mooie bloedlijnen en daar houd ik dus degelijk rekening mee. Het is wel een heel gepuzzel. Vooral als je een tijdje de administratie niet hebt bijgewerkt. Ik registreer alle jongen eerst met de pen op een A4 overzicht met broedkoppels en canariakoppels en dergelijke. En ik hou natuurlijk ook bij welk jong van welke ouders zijn. Dat verwerk ik dan op enig moment in de computer. Zo hou ik het zaakje beheersbaar. Het helpt me ook goed om keuzes te maken welke jongen weg kunnen/mogen. Als ik bepaald bloed wil houden dan mogen soms jongen blijven die ik anders weg zou willen doen. Totdat er natuurlijk weer nieuw (beter) bloed is gekomen. Ik heb op dit moment 11 doffers en 10 duivinnen in de vliegvoliere zitten. Die hebben daar allemaal hun eigen hok. Ik laat ze al een tijdje allemaal solo uit en dat is toch wel grappig. Als de jonge doffers eenmaal geleerd hebben wat ze moeten doen, gaan ze het steeds beter doen. Ik laat ze in deze winterperiode dus ook alleen uit. De doffers gaan meestal lekker op stap. Ik heb er een paar bij die bij een beetje redelijk weer hoog gaan staan en dan lekker op stap gaan. Mooi om te zien. Ook een paar duivinnen gaan goed op stap. Als ik een jong doffertje heb die niet zo wil vliegen, paar ik die op zo'n super vliegende duivin. Dan willen ze in de meeste gevallen de vleugels wel laten wapperen om het vrouwtje bij te houden. Dan komen ze lekker los. Op woensdag ben ik meestal thuis van mijn werk. Met lekker weer laat ik de hele dag door de duiven uit. Om het half uur even een doffertje open trekken en dan zo nu en dan even kijken of alles goed gaat. Zo komen de dieren best aan hun trekken. Soms zie ik ze ook hele dagen niet hoor. I.v.m. werk ben ik dan van donker tot donker weg. Dan voer ik ze 's avonds en scharrel nog wat in de rondte. Gelukkig heb ik beide volieres goed verlicht. In de broedvoliere zitten 8 koppels posten en in de overige hokken heb ik nog canaria's zitten. Een paar (oudere) dames en heren die ik niet laat vliegen. Een aantal daarvan heb ik wel vliegen maar die komen er niet zo vaak meer uit. Het zijn meer volierevogels geworden. Met een goed leventje hoor, ze vermaken zich prima.

LAATSTE NIEUWS 2014

Maak jouw eigen website met JouwWeb