buchon canario
BUCHON CANARIO » DE VOLIERES

DE VOLIERES

Ik heb in 2012 twee nieuwe volieres gemaakt. Eén voliere is er voor de broedkoppels. Deze voliere is 4 meter breed. Er zitten 20 broedhokken in (5 rijen van 4) van 70 breed en 65 cm diep. De andere voliere is voor de individuele duivinnen en doffers en de jongen. Deze voliere is bijna 3 meter breed. Er zitten ook 20 hokken (5 rijen van 4) in van 50 breed en 65 diep.

 

This is the breeding aviary with 5 rows of 4 cages for 20 couples. Under each layer of cages there's a treadmill for the manure. I clean up the cages by turning the motor twice a week. The manure falls into a tank at the end of each treadmill.

 banden voor de afvoer van de mest. En dat is helemaal toppie!!

Dit is de voliere voor de broedkoppels.

 

 

Links de voliere voor de individuele duiven en de jongen. Zoals je kunt zien moet ik de zijkant nog verder schilderen. Ik heb hier ook een vliegopening gemaakt.

On the left side the smaller aviary  for the single canario's and the youngsters. It also has treadmills for the transport of the manure. I can let the canario's  fly from the part with the shelve on the outside of the aviary.

Hier nog wat impressies van de volieres vanuit verschillende hoeken.

 

 

 

De voerbakken dienen tevens als zitplaats voor de duiven.

Een plek voor een waterbak en het voer gooi ik los in het andere deel.

 

 

Het voer en het water blijven mooi schoon. Voerverspilling is zo ook een stuk minder.

 

DE OUDE VOLIERES

Ik had tot juli 2012 twee kleine volieres. De eerste was een smalle van ongeveer één meter breed en 2 meter lang. Dat is het meest linkse deel op de eerste foto. Vanuit deze voliere liet ik de duiven vliegen. De jonge duiven en duivinnen zitten hier los of in een lichthok. Aan de achterzijde bevinden zich 10 lichthokken. Aan de linker zijkant nog eens 8 lichthokken die ik tot 4 broedhokken kan ombouwen door de tussenwanden eruit te halen.

                       

De tweede voliere was ongeveer 1.50 x 2 mtr.  Er zaten 12 broedhokken in. Acht daarvan zijn bezet met voedsterduiven (broedazers voor de Hagenezen). De canaria doffers in deze voliere zijn meestal de "mannen op leeftijd" die alleen in de voliere verblijven en niet (meer) vliegen.

                                         

Ik had de onderkant van deze voliere met dubbel glas dicht gemaakt. Dat had ik van iemand gekregen en dat is dus mooi gerecycled. In de winter had ik voorzetramen voor het gaasgedeelte van de volieres.

                          

                  

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb